پایان نامه ارشد شایستگی های پژوهشی بر اساس نظر کارشناسان پژوهشی

ساخت وبلاگ

عنوان کامل پایان نامه : بررسی ظرفیت پژوهشی از دیدگاه معلمان و نیازسنجی آموزش پژوهش معلمان ابتدایی شهر مشهد

 

۲-۲)پیشینه تجربی پژوهش

تا کنون تحقیقات مختلفی در رابطه با موضوع معلم پژوهنده و عوامل مؤثر برگرایش معلمان به پژوهش و چگونگی آموزش پژوهش به معلمان در ایران انجام گرفته است، در این قسمت ابتدا پژوهش­هایی که در رابطه با معلم پژوهنده و زمينه­ها و عوامل پ‍ژوهنده شدن معلمان هستند را بررسي خواهیم کرد، سپس به بررسی مطالعاتی که در زمینه­ی ظرفیت پژوهشی و مؤلفه­های مربوط به آن یعنی تخصص پژوهشی، انگیزه­ی پژوهشی و فرصت­ها و امکانات پژوهشی در محیط آموزشی انجام گرفته خواهیم پرداخت و در نهایت مطالعاتی که در زمینه­ی تعیین نیازهای پژوهش و نیازسنجی آموزش پژوهش انجام شده است را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

در رابطه با عوامل و یا موانع مشارکت معلمان در برنامه­ی معلم پژوهنده تا­کنون پژوهش­های متعددی انجام گرفته است. رومیانی، میرشاه جعفری و نصر اصفهانی (۱۳۸۵) موانع مشارکت معلمان در پژوهش را به صورت موانع سازمانی و آموزشی تقسیم­بندی نمودند. همچنین عنایتی، ضامنی و قربانی (۱۳۹۱) نیز موانع مشارکت معلمان در طرح معلم پژوهنده را در قالب موانع درون سازمانی بیان کرده­اند. فضل الهی قمشی، نوروزی و ملکی توانا (۱۳۹۱) نیز موانع اداری- ساختاری (سازمانی) را جزء موانعی دانستند که نقش بازدارندگی در پژوهش­های فرهنگیان دارند.

از موانع اصلی سازمانی و آموزشی مؤثر بر پژوهش­های فرهنگیان که در پژوهش­های مختلف مورد تأکید قرار گرفته است می توان به : ضعف اطلاعاتی و عدم آگاهی معلمان از فرایند پژوهش و کمبود امکانات و منابع علمی- پژوهشی، عدم داشتن انگیزه­ی کافی و پایین بودن روحیه­ی پژوهشی معلمان، عدم حمایت مالی شایسته از طرف مسئولین و محدودیت­های مالی، کمبود وقت برای انجام پژوهش و  نگرش و عمل مدیران، پایین بودن روحیه­ی فعالیت­های گروهی و تیمی برای انجام پروژه­های تحقیقاتی اشاره نمود ( نجفی و همکاران، ۱۳۸۸؛  عنایتی و همکاران، ۱۳۹۱؛ رومیانی و همکاران، ۱۳۸۵؛ حسن زاده و همکاران ۱۳۸۵؛ فضل الهی قمشی و همکاران، ۱۳۹۱).

نهادینه نشدن فرهنگ پژوهش در میان فرهنگیان و ضعف زیر­ساخت­های پژوهشی از موانع مهم دیگری هستند که عنایتی و همکاران (۱۳۹۱) فضل الهی قمشی و همکاران (۱۳۹۱) در پژوهش خود، شناسایی نموده اند.

علاوه بر موارد فوق، کاربردی نبودن پژوهش­ها و عدم به کارگیری یافته­های پژوهشی از عوامل مهم دیگری است که مانع از پژوهشگری معلمان می­گردد (رومیانی و همکاران، ۱۳۸۵؛ عنایتی و همکاران، ۱۳۹۱).

سوالات یا اهداف پایان نامه :

  1. ظرفيت پژوهشی معلمان بر حسب سه مؤلفه­ی انگیزه­ی پژوهشی، فرصتهای پژوهشی و تخصص پژوهشی، از دیدگاه معلمان چگونه است؟
  2. شایستگی­های پژوهشی بر اساس مبانی نظری، نظرکارشناسان پژوهشی و معلمان خبره به چه صورت است؟
  3. وضعیت تخصص پژوهشی معلمان از طریق تعیین نیازهای آموزش پژوهش به معلمان چگونه است؟
  4. اولویت­بندی نیازهای آموزش پژوهش به معلمان به چه صورت است؟
  5. هدف­گذاری برنامه­های پژوهشی معلمان  چگونه باید باشد؟

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه روانشناسی

لینک متن کامل پایان نامه رشته روانشناسی با عنوان : بررسی ظرفیت پژوهشی از دیدگاه معلمان و نیازسنجی آموزش پژوهش معلمان ابتدایی شهر مشهد

دانلود پایان نامه رشته روانشناسی...
ما را در سایت دانلود پایان نامه رشته روانشناسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پایان نامه روانشناسی sychology بازدید : 141 تاريخ : سه شنبه 12 مرداد 1395 ساعت: 21:12