پایان نامه وضعیت موجود ظرفيت پژوهشی معلمان مقطع ابتدایی با توجه به مؤلفه ی تخصص پژوهشی

ساخت وبلاگ

عنوان کامل پایان نامه : بررسی ظرفیت پژوهشی از دیدگاه معلمان و نیازسنجی آموزش پژوهش معلمان ابتدایی شهر مشهد

 

 ۲-۱-۴) ظرفیّت پژوهشی و توسعه­ی حرفه­ای معلمان

حرفه­ای شدن معلمان بر جنبه­های تکنیکی و حرفه­ای تدریس و ارتقاء موقعیت اجتماعی حرفه­ی معلمی متمرکز است. حرفه­ای شدن فرایندی است که طی آن انجام یک حرفه یا شغل مستلزم داشتن مهارت­های ویژه­ای می­باشد (وایلنت، ۲۰۰۷، به نقل از کریمی، ۱۳۸۷). توسعه­ی حرفه­ای معلمان به آنان کمک می­کند تا بازخوردی از نتایج تحقیقات انجام شده را در تجارب آموزشی خویش اعمال کنند؛ با توجه به اینکه شرایط شغلی معلمان پیوسته در حال تغییر است، آنان باید برای حفظ شغل به طور مداوم دانش و تجارب خویش را بهبود بخشند؛ بنابراین توسعه­ی حرفه­ای معلمان فرایندی مداوم است که به آنان کمک می­کند تا دانش و مهارت­های لازم برای شروع حرفه­ی معلمی را کسب کنند و این مهارت­ها را در حین کار افزایش دهند ( گروه تعلیم و تربیت دانشگاه مریلند، ۲۰۰۵، به نقل از حجازی و همکاران، ۱۳۸۸).

به عقیده ی کوکران-اسمیت[۱]و لیتله[۲](۱۹۹۹)، مشارکت معلمان در پژوهش، وسیله­ای برای پرورش مهارت­های حرفه­ای در معلمان است. او هانلو[۳](۱۹۹۶)، اقدام پژوهی و به طور کلی پژوهشی که توسط معلمان انجام می­شود را به عنوان شکلی از توسعه­ی حرفه­ای معلمان عنوان می­کند. مطالعاتی که در زمینه­ی پژوهشگری معلمان و تأثیر پژوهش بر توسعه­ی مهارت­های حرفه­ای معلمان انجام گرفته حاکی از آن است که پژوهش توسط معلمان موجب افزایش سطح اثربخشی و کارایی شغلی، بهبود مهارت­های فکری و افزایش مهارت­های تجزیه و تحلیل اطلاعات و حل مسئله، ایجاد ارتباط مناسب با همکاران، افزایش سطح خودکارآمدی و افزایش میزان رضایت شغلی معلمان گردیده است ( بنت، تامپسون، ۱۹۹۶؛ به نقل از حجازی و همکاران،  ۱۳۸۸).

ماتساگاراس[۴](۲۰۰۵) با تأکید بر نقش پژوهش در آموزش، معتقد است زمانی که معلم از پژوهش استفاده می­کند به تدریج درباره­ی امتیاز و برتری حرفه­ای و شغلی خود متقاعد می­شود یعنی دارای توانایی درک ماهرانه­ی تفاوت­های موجود در موقعیت­های پیچیده خواهد شد و از این طریق به طور صحیح مداخله­ها و رفتارهای مناسب را برای بیشترین تأثیرگذاری انتخاب می­کند. اسکان[۵] (۱۹۸۳)،  با مطرح کردن عنوان «معلم متفکر» به شناخت و توسعه­ی دانش حرفه­ای معلم و احساس مسئولیت برای درک و فهم اقدام­پژوهی توسط معلم از طریق آموزش­های قبل از خدمت و ضمن خدمت تأکید بسیاری دارد.

بنابراین در دنیای امروزی که جوامع مختلف به سمت تخصصی کردن مهارت­های حرفه­ای معلمان خود، حرکت می کنند ضروری است در کشور ما نیز معلمان به عنوان مهم­ترین کاربران نظریه­های آموزشی، از مهارت­های پژوهشی به منظور بهسازی حرفه­ای خود و بهبود شرایط آموزشی برخوردار باشند.

۱- Cochran-Smith

۲– Little

۳-Ohonlo

۴- Matsagouras

۵-Schon

سوالات یا اهداف پایان نامه :

  1. ظرفيت پژوهشی معلمان بر حسب سه مؤلفه­ی انگیزه­ی پژوهشی، فرصتهای پژوهشی و تخصص پژوهشی، از دیدگاه معلمان چگونه است؟
  2. شایستگی­های پژوهشی بر اساس مبانی نظری، نظرکارشناسان پژوهشی و معلمان خبره به چه صورت است؟
  3. وضعیت تخصص پژوهشی معلمان از طریق تعیین نیازهای آموزش پژوهش به معلمان چگونه است؟
  4. اولویت­بندی نیازهای آموزش پژوهش به معلمان به چه صورت است؟
  5. هدف­گذاری برنامه­های پژوهشی معلمان  چگونه باید باشد؟

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه روانشناسی

لینک متن کامل پایان نامه رشته روانشناسی با عنوان : بررسی ظرفیت پژوهشی از دیدگاه معلمان و نیازسنجی آموزش پژوهش معلمان ابتدایی شهر مشهد

دانلود پایان نامه رشته روانشناسی...
ما را در سایت دانلود پایان نامه رشته روانشناسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پایان نامه روانشناسی sychology بازدید : 154 تاريخ : سه شنبه 12 مرداد 1395 ساعت: 21:17