پایان نامه فیلم‌های منتخب منطبق بر الگوی معلولیتی

ساخت وبلاگ

عنوان کامل پایان نامه : مشخص کردن نحوه انعکاس معلولیت و تصویرسازی از افراد معلول در فیلم‌های منتخب

 

۲ـ ۳ـ ۳ـ تحلیل محتوای فیلم‌های سینمایی

آرتور آسابرگ (استاد و محقق رشته علوم ارتباطات)، در رابطه با کاربرد روش تحلیل محتوا می‌نویسد: «تحلیل محتوا کوششی است برای آموختن چیزی در مورد مردم از طریق بررسی موضوعی که می‌نویسند یا اینکه به صورت برنامه تلویزیونی عرضه می‌کنند و یا درباره‌اش فیلم تلویزیونی می‌سازند. تحلیل‌گران محتوا بر این عقیده‌اند که الگوهای رفتاری، ارزش‌ها و نگرش‌هایی که ضمن اینگونه فعالیت‌ها معرفی می‌شوند هم بر رفتارها، ارزش‌ها و نگرش‌های کسانی که آن‌ها را می‌آفرینند تأثیر می‌گذارد و هم از آن‌ها تاثیر می‌پذیرد.» (آسابرگ، ۱۳۷۲)

سابقه‌ پژوهش در سینما به سال ۱۹۳۰ برمی‌گردد. زمانی که «تورستون» و «لیکرت» به این نتیجه رسیدند که سینما ممکن است آثار زیانباری داشته باشد؛ آثار زیانباری که هر کدام بعد کوتاه‌مدت و بلندمدت دارد (آذری، ۱۳۸۸).

به دليل آغاز علم تحليل محتوي در ايالات متحده آمريكا، نخستين تحليل محتواي آثار سينمايي نيز در اين كشور به انجام رسيده است هدف از تحليل محتوا شناخت هر چه بيشتر نفوذ ارتباطي تصاوير بر روي مخاطبان مي‌باشد. اكثر محققان در دهه ۳۰ ميلادي بر اين عقيده بودند كه تحليل محتواي زماني انجام گرفت كه جامعه امريكا با يكي از عميق‌ترين بحران‌هاي اخلاقي، اجتماعي و اقتصادي خود مواجه بود كه آن موضوع گسترش بزهكاري جوانان بود و گمان  مي‌رفت كه سينما به عنوان يك وسيله ارتباطي سرگرم‌كننده، بيش از هر چيز مسئول چنين رفتاري در جوانان است (آذری، ۱۳۷۷).

پژوهش‌هاي انجام گرفته در زمينه تحليل محتواي آثار سينماي در ايران، از سهميه بسيار كمي برخوردار است و به زبان ساده‌تر مي‌توان گفت، هيچ گروه تحقيقي يا تیم پژوهشی، تا کنون فیلم سینمایی خاصی را از جنبه این روش مورد بررسی قرار نداده است و این روش تنها در محدوده بعضی از فیلم‌های ایرانی توسط چند تن از دانشجویان در بعضی از دانشگاه‌های ایران به صورت پراکنده به کار گرفته شده است.

غلامرضا آذری، علل كم‌توجهي به تحليل محتوي آثار سينمايي را اين چنين بر مي‌شمرد: «اساساً در زمينه ديگر وسايل ارتباط جمعي به غير از سينما اين روش در ايران بسيار مورد توجه بوده است اما اينكه چرا به رسانه سينما در اين باره اهميت كمتری داده شده است، شايد يكي از دلايل آن عدم وجود يك الگوي پژوهشي ـ علمي صحيح در اين راه است.» (همان منبع)

غلامرضا آذری تاریخ پژوهش‌های سینمایی را حرکتی می‌داند از روش‌های کمی به سوی روش‌های کیفی و از سوی روش‌های کیفی به سمت روش‌های ترکیبی. وی معتقد است که در ایران نیز می‌توان گفت که ۲۰ تا ۲۵ سال است که به طور ناخودآگاه و ناهوشیار رویکرد کیفی در تحقیقات آغاز شده است.

سوالات یا اهداف پایان نامه :

سوال اصلی

ـ انعکاس تصاویر افراد معلول و معلولیت در فیلم‌های منتخب چگونه است؟

 

سوالات فرعی

۱ـ فیلم‌های منتخب منطبق بر کدام الگوی معلولیتی ساخته شده‌اند؟

۲ـ میزان انطباق فیلم‌های منتخب با الگوهای معلولیت تا چه حد و چگونه است؟

۳ـ  کدام مؤلفه‌های الگوهای معلولیت بیشترین انعکاس را در هر یک از فیلم‌های منتخب دارند؟

۴ـ فیلم‌های منتخب به کدام یک از کلیشه‌های رایج در انعکاس معلولیت پرداخته‌اند؟

۵ـ میزان کلیشه‌سازی از معلولیت در فیلم‌های منتخب تا چه حد و چگونه است؟

 

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه روانشناسی

لینک متن کامل پایان نامه رشته روانشناسی با عنوان : مشخص کردن نحوه انعکاس معلولیت و تصویرسازی از افراد معلول در فیلم‌های منتخب

دانلود پایان نامه رشته روانشناسی...
ما را در سایت دانلود پایان نامه رشته روانشناسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پایان نامه روانشناسی sychology بازدید : 133 تاريخ : چهارشنبه 13 مرداد 1395 ساعت: 17:46