پایان نامه ارشد رابطه گرایش افراد به مواد مخدر و دوران کودکی و نوع ارتباط با والدین در چرخه رشد

ساخت وبلاگ

عنوان کامل پایان نامه : مطالعه رابطه گرایش به اعتیاد با زندگی نامه و نوع ارتباط با والدین در چرخه رشد جوانان ۲۰ تا ۴۰   سال در شهرستان کرج

گروه همسالان

محیط اجتماعی که شخص در آن عمل می­کند نیز می­تواند بر سوءمصرف مواد تأثیر بگذارد. برای مثال، ماركويتز[۱] (۲۰۰۳) نيز اظهار مي‌دارد، نوجواناني كه مواد مخدر مصرف مي­كنند، بيشتر محتمل است كه دوستاني داشته باشند كه آنان نيز از چنين دارو‌‌هايي مصرف نمايند؛ زيرا اولاً، تحت تأثير دوستان خود قرار مي‌گيرند و ثانياً، ممكن است بوسيله مصرف داروي غيرمجاز خود گروه مشابه خود را پيدا كنند. از اين رو، به اعتقاد وار[۲] (۱۹۹۳، به نقل از علوی، ۱۳۸۹) دوستان بيشترين نقش را در انحراف و كج­رفتاري ايفا مي‌‌كنند. و بار تولاس[۳] (۱۹۹۳، نقل از علوی، ۱۳۸۹) نيز گروه‌‌‌هاي منفي و منحرف همسالان را به عنوان سوء‌ مصرف مواد و تعارض در خانواده، يكي از پيش بيني كننده‌‌‌هاي انحراف نوجوانان معرفي مي‌كند. دمبو[۴] و همکاران (۱۹۹۲، به نقل از علوی، ۱۳۸۹) ارتباطات بين همسالان را از جمله عوامل سوق دهنده نوجوانان به سوي مصرف ماري جوانا معرفي مي‌كند. بنابراين بيهوده نيست كه ‌هاني و زيمبارد [۵](۱۹۹۸) بيان مي­کنند كه حتي افراد خوب هم ممكن است تحت تأثير نيروها و فشار‌‌هاي موقعيتي، واكنش‌‌‌هاي كج­رفتارانه از خود نشان دهند.

یافته­های تحقیق چایونگ لی( ۲۰۰۲)نشان داد که مصرف مواد در دوستان به عنوان الگویی تاثیرگذار مهم­تر از مصرف مواد در والدین ارزیابی شده است.در این مطالعه به بررسی تاثیر یک نوع از مواد مخدر مصرف شده بوسیله والدین و دوستان بر مصرف همان نوع مواد یا مواد مختلف دیگر در نوجوانان پرداخته است،نتیجه این تحقیق نشان داد مصرف هر گونه مواد در دوستان و والدین ممکن است بر روی مصرف مواد مختلف ( نه لزوما همان موادی که دوستان و والدین مصرف مصرف می کنند) در نوجوانان تاثیر گذار باشد.این یافته از این اعتقاد حمایت می­کند که روند روانشناختی مصرف مواد در نوجوانان، صرف نظر از اینکه چه نوع ماده ای مصرف کنند به صورت زیر بنایی به یکدیگر شبیه است.

فشار همسالان نقش مهمی در علت شناسی مصرف مواد در فرد دارد،مخصوصاً در زمانی که گفتن نه برای او سخت است،زیرا می خواهد دوستانش را از خودش راضی نگاه دارد.گفتن نه به همسالان خطر تحقیر و طرد از گروه آن­ها را برای فرد به دنبال خواهد داشت. در تحقیق  امونال[۶](۲۰۱۲)به این نتیجه رسیدند که افرادی که به اعتیاد روی می­آورند به خصوص کسانی که ماری جوانا و حشیش مصرف می­کنند،به دوستان  خود نسبت به خانواده خود اعتماد بیشتری دارند.از این گذشته همسالانی که وابستگی به مواد دارند زمینه یا محیط اجتماعی مناسبی برای مصرف مواد ایجاد می­کنند. که در این محیط خطر شروع و اقدام به مصرف مواد را در فرد افزایش می­دهد.

[۱] .Markwitz,L

[۲] .warr,M

[۳] .Bartollas

[۴] .Dembo

[۵] .Haney & Zimbardo.P.G

[۶] .Emmanuel

سوالات یا اهداف پایان نامه :

  • دوران کودکی و نوع ارتباط با والدین در چرخه رشد ( کودکی، نوجوانی) با گرایش افراد به مواد مخدر چه تاثیراتی دارد.
  • آیا علائق ، آرزوها و انتظارات افرادبا چرخه رشد در گرایش افراد به مواد در ارتباط است.
  • آیا تحصیلات افراد و دوران مدرسه باگرایش افراد به مواد در ارتباط است.
  • آیا بیماری ها در دوران کودکی و نوجوانی با گرایش افراد به مواد در ارتباط است.
  • آیا روابط با دوستان باگرایش افراد به مواد در ارتباط است.
  • آیا فقدان ها در دوران ها کودکی و نوجوانی با گرایش افراد به مواد در ارتباط است.
  • آیا تجربه آسیب و غفلت در کودکی و نوجوانی با گرایش به اعتیاد در ارتباط است.

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه روانشناسی

لینک متن کامل پایان نامه رشته روانشناسی با عنوان : مطالعه رابطه گرایش به اعتیاد با زندگی نامه و نوع ارتباط با والدین در چرخه رشد جوانان ۲۰ تا ۴۰   سال در شهرستان کرج

دانلود پایان نامه رشته روانشناسی...
ما را در سایت دانلود پایان نامه رشته روانشناسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پایان نامه روانشناسی sychology بازدید : 180 تاريخ : چهارشنبه 13 مرداد 1395 ساعت: 19:56