پایان نامه تفاوت هوش هیجانی افراد بر حسب جنسیت و تحصیلات

ساخت وبلاگ

فصل دوم

مبانی نظری تحقیق

۲-۱- مقدمه

از آنجایی که ارائه دهندگان اصلی خدمات در مراکز بهداشتی- درمانی روستایی، بهورزان هستند و مسئولیت مستقیم ارائه خدمات اساسی بهداشت را به مردم جامعه برعهده دارند، لذا باید تمایلات، نیازها، مسائل و مشکلات این گروه از جمله سلامت روان آنها مورد توجه قرار گیرد. در این راستا باید انگیزش حرفه­ای و رضایت شغلی در آنان تقویت شود.

نقش به نسبت ثابت شدة هوش هيجاني در پيشگيري و تعديل اختلالهاي جسماني و رواني از يك طرف و لزوم توجه به قابليتهاي هيجاني از سوي ديگر، ضرورت پرداختن به مسائلي همچون بررسي سطح هوش

هيجاني در خانواده­ها، دانشگاهها، سازمانها و ديگر سطوح اجتماعي را كه مي­تواند گامي مؤثر در ارتقاي سطح بهداشت رواني اعضاي جامعه باشد، اجتناب ناپذير مي­سازد. انسان با برخورداري از هوش هيجاني، به زندگي خود نظم و ثبات مي­بخشد، به­طوري كه هر شخص با هوش هيجاني بالا وقايع منفي كمتري را در زندگي تجربه مي­كند. افراد دارای هوش هیجانی بالاتر می­توانند با موفقیت بیشتری با مشکلات موجود در محیط­های کاری و زندگی­شان مقابله کنند و از سلامت روان و رضایت شغلی بیشتری برخوردار باشند.(گلمن[۱]، ۱۳۸۰: ۵۶).

آدلر سلامت روان را داشتن اهداف مشخص، روابط خانوادگي و اجتماعي مطلوب، كمك به همنوعان و كنترل عواطف و احساسات خود مي داند. الگوي راجرز از شخصيت سالم و سلامت روان، انساني است بسيار كارآمد و با كنش و كاركرد كامل كه از تمام تواناييها و استعدادهايش بهره مي گيرد و داراي ويژگيهايي مانند آمادگي براي كسب تجربه، احساس آزادي و خلاقيت و آفرينندگي است.(وردی، ۱۳۸۰).

تت و مایر[۲] (۱۹۹۳) عوامل موثر بر رضایت شغلی به به دو بخش تقسیم می­کنند: شرایط و ویژگی­های سازمانی، اجتماعی و فرهنگی که جنبه­های بیرونی به حساب می­آیند و ویژگی­های شخصیتی، احساسات عاطفی و حالتهای هیجانی که جنبه­های درونی خوانده می­شوند.

به عبارت ديگر، براساس ديدگاه نظريه­ پردازان رفتار سازماني، رضايت شغلي كاركنان متأثر از عواملي همچون حقوق، مزايا، همكاران و ديگر عوامل بيروني نيست، بلكه عواملي مانند روحيات و ويژگيهاي شخصيتي كاركنان و ديگر عوامل دروني از اين دست رابطة تنگاتنگي با انگيزش شغلي افراد دارند. ويژگيهاي شخصيتي كاركنان را مي­توان عامل تعيين­ كنندهاي در چگونگي سازگاري با شرايط و متغيرهاي سازماني و انگيزش كاري آنان به حساب آورد. به زعم ماير و سالووي[۳](۲۰۰۰)، يكي از مشخصه­هاي شخصيتي افراد، هوش هيجاني يا عاطفي آنان است. به نظر گلمن (۱۹۹۸) هوش هيجاني عاملي است كه ظرفيت انسان را در شناخت احساسات خود و ديگران تعيين و كمك مي­كند تا در خود ايجاد انگيزش كرده و هيجانات خود را كنترل و روابط خود با ديگران را بر اين اساس، پي­ريزي كند.(سی توماس و ترام[۴]، ۲۰۰۶).

[۱] Golman

[۲] Tett and Meyer

[۳] Salovey and Mayer

[۴] Sy, Thomas, S. Tram A

 متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه روانشناسی

لینک متن کامل پایان نامه فوق با فرمت ورد

دانلود پایان نامه رشته روانشناسی...
ما را در سایت دانلود پایان نامه رشته روانشناسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پایان نامه روانشناسی sychology بازدید : 153 تاريخ : جمعه 15 مرداد 1395 ساعت: 1:33