پایان نامه ارتباط حساسيت اضطرابي با اضطراب اجتماعي با توجه به جنسيت

ساخت وبلاگ

 تعريف و ملاک­هاي تشخيصي اختلال اضطراب اجتماعي

مشخصه اصلي اختلال اضطراب اجتماعي، ترس آشکار و مستمر از موقعيت­هاي اجتماعي يا عملکردي که در آن­ها ممکن است خجالت و شرمندگي اتفاق بيافتد، مي­باشد. (DSM-IV-TR؛ انجمن روانپزشکي آمريکا، ۲۰۰۰). هرچند احساس اضطراب براي بيشتر افرادي که در شرايط جديد، ناآشنا يا تحت ارزيابي اجتماعي مثل مصاحبه شغلي قرار مي­گيرند رايج است. افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعي به طور مداوم ترس و وحشت را تجربه مي­کنند حتي وقتي که احتمال مواجهه با موقعيت­هاي اجتماعي را پيش­بيني مي­کنند. اضطراب ناشي از قرار گرفتن در معرض توجه و موشکافي ديگران است که به احساس خجالت، تحقير و شرمساري منجر مي­شود (بک و همکاران، ۲۰۰۵).

 

 

 

ملاک­هاي تشخيصي اختلال اضطراب اجتماعي بر اساس DSM-IV-TR

الف: ترس آشکار و مستمر از يک يا چند موقعيت اجتماعي يا عملکردي که شخص در معرض ديد اشخاص ناآشنا يا احتمالاً در معرض توجه ديگران قرار مي­گيرد. فرد از اين واهمه دارد که کاري انجام دهد (يا نشانه­هاي اضطراب را ظاهر کند) که موجب تحقير يا شرمندگي او شود.

تذکر: در کودکان بايد شواهدي از ناتواني براي برقراري روابط اجتماعي متناسب با سن، با افراد آشنا وجود داشته باشد و اضطراب بايد در برخورد با همسالان، نه اين که صرفاً در تعامل با بزرگسالان روي دهد.

ب: مواجهه با موقعيت­هاي اجتماعي ترس­آور تقريباً هميشه به اضطراب منجر مي­شود که ممکن است به شکل حمله هراس وابسته به موقعيت يا با زمينه موقعيتي ظاهر شود.

تذکر: در کودکان، اضطراب ممکن است به شکل گريه کردن، قشقرق، بي­حرکت شدن يا کناره­گيري و بيزاري از موقعيت­هاي اجتماعي که در آن افراد ناآشنا حضور دارند، ابراز شود.

ج: شخص مي­داند که ترس او مفرط يا بي­دليل است.

تذکر: در کودکان اين ويژگي ممکن است وجود نداشته باشد.

د: شخص از موقعيت­هاي اجتماعي يا عملکردي ترس­آور اجتناب کرده يا آن­ها را با اضطراب و پريشاني شديد تحمل مي­کند.

ه: اجتناب، اضطراب انتظاري يا پريشاني در موقعيت (يا موقعيت­هاي) اجتماعي يا عملکردي به­طور قابل ملاحظه­اي با فعاليت­هاي عادي، کارکرد شغلي(تحصيلي)، يا موقعيت­ها يا روابط اجتماعي تداخل مي­کند يا پريشاني آشکاري درباره ابتلا به فوبي وجود دارد. و در افراد زير ۱۸ سال، طول مدت نشانه­ها حداقل ۶ ماه است.

ز: ترس يا اجتناب، ناشي از اثرات فيزيولوژيايي مستقيم مواد (مانند سوء مصرف دارو يا دارو درماني) يا يک بيماري جسمي نيست و بر حسب اختلال هراس يا بدون آگورافوبي، اختلال اضطراب جدايي، اختلال بد شکلي بدن، اختلال فراگير رشد يا اختلال شخصيت اسکيزوئيد توجيه بهتري ندارد.

ح: اگر يک بيماري جسمي يا اختلال رواني ديگر وجود داشته باشد، ترس موجود در ملاک تشخيصي الف با آن مرتبط نيست. براي نمونه اين ترس ناشي از لکنت زبان، لرزش در پارکينسون يا رفتار ناهنجار غذا خوردن در بي­اشتهايي عصبي يا پرخوري نيست (انجمن روانپزشکي آمريکا، ۲۰۰۰).

 متن فوق بخش هایی از این پایان نامه بود

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه روانشناسی

لینک متن کامل پایان نامه فوق با فرمت ورد

دانلود پایان نامه رشته روانشناسی...
ما را در سایت دانلود پایان نامه رشته روانشناسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پایان نامه روانشناسی sychology بازدید : 129 تاريخ : جمعه 15 مرداد 1395 ساعت: 1:53