پایان نامه راهبردهای مقابله دینی، رضایت زناشویی و خودکارآمدی بیماران سرطانی

ساخت وبلاگ

عنوان کامل پایان نامه : پیش بینی سلامت روان بر مبنای راهبردهای مقابله دینی، رضایت زناشویی و خودکارآمدی در بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی

 

۲-۲-۴- خودکارآمدی

خودکارآمدی یعنی قضاوت فرد درباره این که با توجه به مهارت­هایی که دارد، چگونه با یک موقعیت (خوب یا بد) مقابله می­کند. در واقع خودکارآمدی اطمینانی است که شخص بر اساس آن رفتاری خاص را با توجه به موقعیت به اجرا می­گذارد و انتظار نتایج ثمربخش دارد (بندورا، ۲۰۰۴).

در حقیقت خودکارآمدی یک متغیر مهم در انواع رفتار پیشرفت و نیز بسیاری دیگر از انواع رفتارها از جمله سلامتی است. افراد دارای باورهای خودکارآمدی ضعیف، به جای برخورد با موانع از آنها اجتناب می­کنند و به صورت غیر واقع بینانه­ای معیارهای بالایی برای خود در نظر می­گیرند و سعی دارند انتظارات فوق العاده بزرگی را علیرغم توانایی­های خود برآورده نمایند. در نتیجه با شکست­های پیاپی مواجه شده که این شکست­ها به احساس بی­ارزشی و افسردگی منجر می­شود. افرادی که کارایی شخصی کمی دارند، احساس می­کنند که در اعمال کنترل بر رویدادهای زندگی درمانده و ناتوانند. آنها معتقدند هر تلاشی که می­کنند، بیهوده است و هنگامی که آنها با موانع روبه رو می­شوند اگر تلاش­های اولیه آنها در برخورد با مشکلات بی­نتیجه باشد، سریعاً قطع امید می­کنند، ولی افرادی که کارایی شخصی زیادی دارند معتقدند که می­توانند به طور موثر با رویدادها و شرایطی که مواجه می­شوند، برخورد کنند (شولتز، ۱۳۸۲).

از آنجایی که آنها در غلبه بر مشکلات، انتظار موفقیت دارند در تکلیف­ها استقامت نموده و اغلب در سطح بالایی عمل می­کنند. این افراد در مقایسه با اشخاصی که کارایی کمی دارند، به توانایی­هایی خود اطمینان بیشتری داشته و تردید کمی نسبت به خود دارند. آنها مشکلات را چالش می­بینند و نه تهدید و فعالانه موقعیت­های جدید را جستجو می­کنند (همان منبع).

باورها خودکارآمدی افراد به وسیله چهار منبع اصلی شامل عملکرد واقعی خویش، تجارب جانشینی، اشکال مختلف متقاعدسازی و علائم فیزیولوژیک ایجاد می­شوند (پنتریچ و شانک، ۱۳۸۵). موثرترین منبع به واسطه تجارب مستقیم است. موقعیت­های افراد باوری نیرومند در کارآمدی شخصی افراد ایجاد می­کند، در حالی که شکست­ها خودکارآمدی آنها را ویران می­سازد. دومین منبع، تجارب جانشینی می­باشد که توسط الگوهای اجتماعی به دست می­آید. دیدن افراد مشابه یا کسب موفقیت­های آنان باعث تلاش بیشتر و برانگیختگی افراد می­شود. منبع سوم، اقناع کلامی است. افرادی که به صورت شفاهی تشویق می­شوند، زمانی که توانایی تسلط بر فعالیت­ها را دارند تلاش بیشتری انجام می­دهند. چهارمین منبع، حالت­های فیزیولوژیکی و هیجانی فرد است، خلق مثبت باعث افزایش خودکارآمدی و خلق محزون معکوس عمل می­نماید (بندورا، ۱۹۹۴).

سوالات یا اهداف پایان نامه :

بررسی پیش­بینی سلامت روان بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی بر اساس راهبردهای مقابله دینی، رضایت زناشویی و خودکارآمدی.

 

۱-۴-۲- اهداف فرعی

  1. بررسي پیش­بینی سلامت روان در بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی بر مبنای راهبردهای مقابله دینی
  2. بررسي پیش­بینی سلامت روان در بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی بر مبنای رضایت زناشویی
  3. بررسي پیش­بینی سلامت روان در بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی بر مبنای خودکارآمدی

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه روانشناسی

لینک متن کامل پایان نامه رشته روانشناسی با عنوان : پیش بینی سلامت روان بر مبنای راهبردهای مقابله دینی، رضایت زناشویی و خودکارآمدی در بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی

دانلود پایان نامه رشته روانشناسی...
ما را در سایت دانلود پایان نامه رشته روانشناسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پایان نامه روانشناسی sychology بازدید : 127 تاريخ : شنبه 16 مرداد 1395 ساعت: 19:53