پایان نامه ارشد تعیین سلامت روان بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی بر اساس راهبردهای مقابله دینی، رضایت زناشویی و خودکارآمدی

ساخت وبلاگ

عنوان کامل پایان نامه : پیش بینی سلامت روان بر مبنای راهبردهای مقابله دینی، رضایت زناشویی و خودکارآمدی در بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی

 

۲-۲-۳- رضایت زناشویی

خانواده به عنوان یک گروه کوچک طبیعی در دهه پنجاه مورد توجه روان­شناسان و مشاوران واقع شده، برخی خانواده را کانون توجه قرار دادند و بر این عقیده شدند که ریشه تمام مشکلات روانی خانواده است (گلدنبرگ و گلدنبرگ[۱]، ۱۹۹۶). ازدواج یکی از قدیمی­ترین پیوندهای انسانی است که ارضاکننده و رشد دهنده شخصیت آدمی بوده است. خانواده به عنوان یک گروه کوچک طبیعی در دهه پنجاه مورد توجه روان­شناسان و مشاوران واقع شده، برخی خانواده را کانون توجه قرار دادند و بر این عقیده شدند که ریشه تمام مشکلات روانی خانواده است (گلدنبرگ و گلدنبرگ[۲]، ۱۹۹۶).

ازدواج در جامعه­ی متغیر امروزی یک پدیده­ی پیچیده است. انسان­ها به دلایل مختلفی ازدواج می­کنند. در کنار تمایلات جنسی که از مسائل اولیه هستند، عشق، امنیت اقتصادی، محافظت، امنیت عاطفی، احساس آرامش و فرار از تنهایی نیز، بعضی از عواملی هستند که باعث گرایش به ازدواج می­شوند (جانیتیوس، ۲۰۰۴؛ به نقل از بخشایش و مرتضوی، ۱۳۸۸).

رضایت زناشویی یکی از عوامل موثر در ثبات و پایایی خانواده­ها و در عین حال یکی از مهمترین تعیین کننده­های عملکرد سالم نهاد خانواده می­باشد(گریف[۳]، ۲۰۰۰).  در صورتی زندگی زناشویی به رضایت از زندگی می­انجامد که واجد آرامش، انسجام و امنیت عاطفی باشد، همچنین بر میزان سلامت روانی، میزان رضایت از زندگی و حتی بر میزان درآمد، موفقیت تحصیلی و رضایت از شغل زوجین تاثیر می­گذارد. از سویی ناسازگاری در روابط زوجین موجب اختلال در روابط اجتماعی، گرایش به انحرافات اجتماعی و افول ارزش­های فرهنگی بین زن و شوهرها می­شود (نورانی و همکاران، ۱۳۸۸).

تحقیقات نشان می­دهد که وجود تنیدگی  در روابط بین زوج­ها، زوج­ها را به سوی احساس افسردگی سوق می­دهد، احساسی که پیامد مستقیم آن کاهش سطح حرمت خود و خوداثر بخشی زوج­هاست، به طور کلی به نظر می­رسد که نارضایتی از ازدواج منجر به استرس، اضطراب و حتی انحلال واحد خانواده می­شود (شاکلفورد[۴]، ۲۰۰۸).

همچنين رضايتمندي و نارضايتي از زندگي زناشويي، نقش مهمي‌در سلامت و يا بيماري رواني زوجين ‌ايفا‌ مي‌كند، براي مثال، نارضا‌مندي زناشويي معمولاً با افسردگي، اختلالات تغذيه، برخي از انواع الكليسم و نيز بيماري‌هاي جسماني و رواني همسران همراه است. همچنين محققان دريافته‌اند، همسران در يك رابطة‌ زناشويي رضايت‌بخش و طولاني مدت، تا حدودي از تأثيرات منفي تنيدگي‌هاي زندگي محافظت مي‌شوند، در حالي كه در روابط درمانده، زوجين بيشتر در معرض تأثيرات منفي تنيدگي قرار دارند. اضطراب و ناسازگاري فردي كه شامل سوء‌مصرف مواد يا وابستگي (به ويژه در مردان) و افسردگي (به ويژه در زنان) نيز مي‌شود، با نارضايتي زناشويي رابطه دارد. مشكلات زناشويي اغلب پيش از آغاز مشكلات فردي، نظير مي‌خوارگي بيش از حد و افسردگي، قرار دارند و  نیز اختلاف زناشويي با سطح سلامت پايين‌تر و بيماري‌هاي جسماني خاص نظير سرطان، بيماري‌هاي قلبي و درد مزمن رابطه دارد. بررسي مربوط به تعامل زناشويي، حاكي از احتمال وجود مكانيزم‌هايي است كه نشان مي‌دهند؛ براي مثال، رفتارهاي خصمانه در طول مدت اختلاف و تعارض زناشويي، با تغيير كاركرد‌هاي ‌ايمني غدد درون‌ريز و قلبي ـ عروقي رابطه دارد (حیدری، ۱۳۸۲).

[۱] . Goldenberg & Goldenberg

[۲] . Goldenberg & Goldenberg

[۳] . Greef

[۴] . Shackelford

سوالات یا اهداف پایان نامه :

بررسی پیش­بینی سلامت روان بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی بر اساس راهبردهای مقابله دینی، رضایت زناشویی و خودکارآمدی.

 

۱-۴-۲- اهداف فرعی

  1. بررسي پیش­بینی سلامت روان در بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی بر مبنای راهبردهای مقابله دینی
  2. بررسي پیش­بینی سلامت روان در بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی بر مبنای رضایت زناشویی
  3. بررسي پیش­بینی سلامت روان در بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی بر مبنای خودکارآمدی

برای دیدن جزئیات بیشتر ، خرید و دانلود آنی فایل متن کامل با فرمت ورد می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

پایان نامه روانشناسی

لینک متن کامل پایان نامه رشته روانشناسی با عنوان : پیش بینی سلامت روان بر مبنای راهبردهای مقابله دینی، رضایت زناشویی و خودکارآمدی در بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی

دانلود پایان نامه رشته روانشناسی...
ما را در سایت دانلود پایان نامه رشته روانشناسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : پایان نامه روانشناسی sychology بازدید : 144 تاريخ : شنبه 16 مرداد 1395 ساعت: 19:54